NIEUWS


LEEF-TIJD OP CD: IASSEN RAYKOV COMPONEERDE ALLE MUZIEKHENGELO - Dankzij een campagne via het platform Voordekunst is het gelukt om voldoende geld op te halen om de muziek van de voorstelling 'Leef-Tijd' op CD uit te brengen. De CD zal op 11 maart 2018 worden gepresenteerd!
  lees meer ...


KING ARTHUR VAN PURCELL DOOR ENSEMBLE ONDER LEIDING VAN IASSEN RAYKOVENSCHEDE  Op zaterdag 11 november 2017 werden in Theater Concordia (bijna) alle delen van 'King Arthur' van Purcell uitgevoerd door een projectensemble van Academia Music. De muzikale leiding was in handen van Iassen Raykov. Hij begeleidde ook alle aria's en de koorzang. Karine Roldaan van De Theatermakerij Enschede bedacht een passende enscenering.
  lees meer ...


LE VRAI VISAGE DE LA PAIXBORNE - Op 2 juli 2017 bracht Vocaal Ensemble La Colombe in de Oude kerk te Borne een bijzonder programma onder de titel 'Le vrai visage de la paix'. Met medewerking van Cappella Junior o.l.v. Jeanet Bosch en pianist Ivo Boytchev. Op het programma stonden werken van Josquin, Eisler, Escher, De Leeuw en Stoeten.
  lees meer ...


LA COLOMBE PRESENTEERT NIEUWE CDDELDEN - Op 7 november 2015 heeft Vocaal Ensemble La Colombe in de Oude Blasiuskerk te Delden haar eerste cd aan het publiek gepresenteerd. La Colombe is een ambitieus ensemble dat door Iassen Raykov is opgericht.
  lees meer ...


KAMERKOOR CANTEKLAER WINT DE EERSTE PRIJS !NORDHORN | KLOOSTER FRENSWEGEN - De spanning steeg voelbaar toen de juryvoorzitter de tweede prijs aankondigde voor een koor dat een werk van Sweelinck zong. Er waren namelijk twee koren met een werk van deze componist op het programma. En daarna, opnieuw Sweelinck!
  lees meer ...