NIEUWS      
 

LEEF-TIJD OP CD: IASSEN RAYKOV COMPONEERDE ALLE MUZIEKHENGELO - Dankzij een campagne via het platform Voordekunst is het gelukt om voldoende geld op te halen om de muziek van de voorstelling 'Leef-Tijd' op CD uit te brengen. De CD zal op 11 maart 2018 om 16.00 uur in de Waterstaatskerk in Hengelo worden gepresenteerd!

In de voorstelling 'Leef-Tijd' met als subtitel 'De reis van ons leven' van Projectkoor Kanaljerood uit Hengelo wordt de balans opgemaakt van het leven en kijken de koorleden vooruit naar wat hen wacht. De naoorlogse generatie nadert haar pensioengerechtigde leeftijd. Maar is dit het einde van een arbeidzaam, zinvol leven?

De liedteksten zijn door de leden zelf geschreven. Daarin komen veel bijzondere momenten uit het leven voorbij, zoals 'het laatste taboe', 'het lege nest', en 'hoe het was'. Niet alleen wordt de angst voor het ouder worden bezongen, maar ook de nieuwe mogelijkheden die dat biedt: 'straks als ik niet meer hoef te werken', 'soms is oud zo erg nog niet', en 'de digitale ontmoeting'.

Dirigent Iassen Raykov componeerde alle muziek. Soms melancholisch en gevoelig van aard, maar ook uitbundig en vrolijk. Er is een mooi samenhangend geheel ontstaan van treffende teksten en prachtige melodieŽn.

Naast het zingen geeft het koor ook commentaar op de liederen. Daarvoor koos men de klassieke vorm van een rei met drie acteurs. Een rei geeft aan het einde van een akte uitleg of commentaar op wat er te zien was.

Ook de theatrale vormgeving en het decor werden door de koorleden zelf ontworpen en vormgegeven. De muzikale begeleiding van strijkensemble, marimba en slagwerk maakte de voorstelling compleet. Het straatorkest VONK liet van zich horen en ook jonge acrobates balanceerden gracieus over het toneel. Zelfs de 'dame en het hondje' speelden beide hun rollen met verve. Tot nu toe was de voorstelling in 2017 te zien in Hengelo, Enschede, Borne en Oldenzaal.